Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

DF 800 bovspryd - nyt design - hjælp til beregning af styrke

Med ny brugt båd er der heldigvis nok at rive i her i den mørke tid. En af de større opgaver er at få designet og monteret en anden type bovespryd en den gængse slå op model fra Qourning. Jeg vil have et der skydes ud fra dækket. Kravet er at det skal kunne drejes når det hives ind, således at der er adgang til ankerbrønden - men det et et baslagteknisk problem. Jeg forestiller mig et spryd på ca. 80 cm (fra stævn og ud)
Den store udfordring: er det muligt at lave et bovspryd uden watetstag og wirer til pontoner og hvad kræver det af styrke især ved stænbeslaget? Kan det laves i kulfiber? Hvad bliver rør og godstykkelse på sådan en fætter? Nogen ide om hvem der evt. er i stand til at bage sådan én? Og hvor langt skal røret være fæstnet inde på båden for at holde?
Jeg talte med Nordic Mast og de mente at det skal være ret meget styrke i et sådant rør specielt til en trimaran der ikke 'gir sig' i pustene. Men det var ikke noget de lige ville røre ved.
Hvis det ikke er muligt at lave et bovspryd uden waterstag og støttewirer hvilken dimension skal der da til i et kulfiberrør?
Det vil jo være optimalt hvis der findes standardrør som kan anvendes.Normale kulfiberrør og alurør er så vidt jeg ved beregnet til at tage tryk (ind mod masten)og ikke træk.

findes der én derude der ved noget om kræfter og kompositmaterialer vil jeg være taknemmelig for at få noget hjælp?
Er der andre DF800 der vil være med i dette udviklingsprojekt?

mvh Henrik

Forfatter Henrik Voldsgaard (26. december 2006, 14:34)





Multihulls Denmark er ikke ansvarlig for holdninger tilkendegivet under Forum.
Alle debattører er ansvarlige for egne indlæg.

Redaktionen kan til enhver tid fjerne indlæg uden varsel.





























Sidst opdateret 23. april 2014