Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

Pinta 33 - Sværdet skal af. Hvordan gør man?

Hejsa
Jeg har en Pinta 33 som jeg har været ejer af siden '96. Var idag ude at sejle en dejlig tur her i skærgården syd for Bergen hvor jeg flyttede til for 3 år siden, men havde en knapt så behagelig oplevelse inden jeg kastede fortøjningerne.
Siden sidste sommer har jeg skulle bruge end en del kræfter for at sænke sværdet, og idag fandt jeg så ud af hvorfor. Efter meget mas med at sænke sværdet hørte jeg en boble-lyd som viste sig at kommer fra sværdkisten. Fjernede låget så jeg kunne kigge ned og så at det boblede op fra en revne på oversiden af sværdet. Så når det bobler ud .... må vandet jo have tilgang ind. Min konklusion er at det er lidt en ældre revne og at vandet har fået indmaden i sværdet til at kvælde op og fylde 'for meget' i sværdkisten hvor det vanskelige i at sænke og hæve sværdet så stammer fra.
Og så er det spørsmålene kommer. På fremsiden af sværdkisten er der under vandlinien 3 bolte der efter min bedømmelse går ind i sværdkisten og 'holder' det hengsel-arrangement hvorom sværdet vipper. Hvad kan jeg forvente at finde på den anden side ... inde i sværdkisten? Er der nogen her i dette forum der har prøvet at afmontere et lignende sværd? Jeg har et par næsten ulæselige kopier af nogle tegninger, men er der nogen der ligger inde med noget brugbart? Kan man tage sværdet af medens båden ligger i vandet eller skal den op på land?

Ser frem til eventuelle kommentarer til dette indlæg.

Med venlig hilsen
Bjarne

Forfatter Bjarne Bak (30. marts 2014, 20:37)





Multihulls Denmark er ikke ansvarlig for holdninger tilkendegivet under Forum.
Alle debattører er ansvarlige for egne indlæg.

Redaktionen kan til enhver tid fjerne indlæg uden varsel.





























Sidst opdateret 23. april 2014