Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

Multihulls Denmark er ikke ansvarlig for holdninger tilkendegivet under Forum.
Alle debattører er ansvarlige for egne indlæg.
Redaktionen kan til enhver tid fjerne indlæg uden varsel.


Generalforsamlingen lørdag......Kup, magtkamp eller...?

DF generalforsamling 19. marts 2011

Jeg er desværre forhindret i at møde op til generalforsamlingen i Fåborg. Men det betyder ikke at jeg ikke interesserer mig for hvad der sker i klubben og for klubbens ve og vel.

Vi er en lille klub.

Kan vi blive flere ? Sikkert.

Kan vi skabe øget aktivitet ? Afhængigt af medlemmernes indsats, ja, så måske.

Har medlemmerne vist denne indsats hidtil ? Hmmm.....det er nok et delvist nej.

Støtter medlemmerne aktivt op når så nogle andre medlemmer rent faktisk yder noget ? Igen hmmm....og måske nok mest et nej. Her kan nævnes manglende deltagelse i bladets indhold, i hjemmesidens indhold og forum, i forbindelse med udstillinger og fx. til min egen skuffelse manglende deltagelse af klubbens medlemmer i den kapsejlads, som jeg har arrangeret og tilbudt medlemmerne i mere end 11 år. (de få, der HAR deltaget: stort tak til jer !) og ikke mindst den manglende opbakning til mine gentagne tilbud om at udvide sejladsen til et “DM” eller landsstævne over flere dage.

Kan vi så få medlemmerne op af stolen og få medlemmerne til at yde en større indsats ? Måske, hvis de påvirkes af liv og gejst i styrelsen af klubben, og vi kan da som forening forbedre os på mange måder, ikke mindst vores kommunikationsform og medie. Hvis det sker er det måske muligt at det smitter af på medlemmerne så de rent faktisk ønsker at involvere sig i arrangering og deltagelse i klubben og dens aktiviteter.

Og så kommer vi til det egentlige.....det noget skjulte forslag om at “revolutionere” klubben som er sendt rundt til nogle af vores medlemmer via email.

Først og fremmest undrer jeg mig over email-rundsendelsen. Min emailadresse er ikke hellig, så det er ikke det der undrer mig. Nej det der undrer og bekymrer er, at det naturligvis ikke er alle medlemmer der enten har eller har oplyst deres emailadresse, hvilket betyder at kun en del af klubben ved at der reelt er forsøg på at vælte den siddende bestyrelse i modstrid med klubbens vedtægter.

Hvorfor er forslaget ikke sendt til klubbladet så alle i ro og mag kunne få lejlighed til at sætte sig ind i materialet ? Hvorfor er forslaget ikke postet på hjemmesiden ? Og hvorfor foreslår man at restrukturere bestyrelsen i modstrid med klubbens vedtægter ?

Samtidig et forslag om at vi her og nu spenderer klubbens halve formue. Det er rigtigt, at klubben ikke behøver at være en pengetank. Det er også rigtigt at klubben kan og skal få aktivitet ud af pengene. Men vi skal spise brød til ! Vi er faktisk ikke ret mange medlemmer, så selv med en gigantisk (i vor målestok) spendering af penge her og nu tror jeg ikke at der flyttes væsentligt i vores/medlemmernes aktivitetsniveau. Sådanne ting tager tid, det tager tid at flytte medlemmernes holdning, det tager tid at tilføre nye aktive medlemmer.

Jeg er fuldstændig enig i at klubben trænger til en moderne hjemmeside (ikke kritik af webmoster, som har gjort alt hvad han kunne gøre...og tak !). Men derfra og så til at det skal koste 20-30000 kr er da helt hen i hampen. Jeg kan ikke forestille mig nogen som helst funktion som klubben måtte ønske på en hjemmeside som ikke kan implementeres via open source og klubbens medlemmers indsats i øvrigt. Det behøver således ikke koste andet en 0 kr og noget energi af nogle personer, som ved hvad de har med at gøre. Lad os give dem nogle kasser rødvin eller skibsøl i stedet. Vi har kompetancerne blandt klubbens medlemmer.....men vil de engagere sig ? Vi skal da gøre forsøget ! Så et nej-stemme fra mig til forslaget om at anvende så mange penge på en hjemmeside men et ja til en moderne hjemmeside som kommunikationsplatform for det fremtidige klubvirke.

10000 kr til nyt logo og materialer ? Tjae....jeg tror ikke at vi får flere medlemmer af at begynde at tale engelsk til vores medlemmer, her tænker jeg på forslaget om et eventuelt nyt klubnavn (så en nej-stemme fra mig til det). Men vores visuelle identitet kan da godt forbedres og moderniseres, og helt fint at bruge nogle penge på det...pas blot på med at sætte penge i et eventuelt nyt klubnavn for tidligt....der skal 2 generalforsamlinger til.
I øvrigt ville der vist ikke være problemer i et undernavn som forslået til brug ved udenlandsinfo.....og så er vi jo fri for at ændre vedtægter.

OG SÅ TIL DET HELT VÆSENTLIGE....valget til klubbens bestyrelse !
Jeg stemmer nej til forslaget. Det gør jeg primært fordi det IKKE er i overensstemmelse med klubbens vedtægter.

Den anden grund er det meget udemokratiske og amoralske i at “hvis Vi ikke får det som Vi vil have det, så vil Vi ikke lege med.” Sikke noget.....! Ret barnagtigt. Hvorfor er det at jeg lige nu kommer til at tænke på Gadaffi og Berlusconi ?

Pas nu på, kære medlemmer ! Lad jer ikke forblænde af sådanne metoder.

Jeg tror på, at det at følge klubbens vedtægter omkring valg til bestyrelsen, kan sikre kontinuitet i klubben uden kup-lignende tilstande...det er vigtigt lige nu og i fremtiden !

Forslagsstillerne har haft mange år til at vise om der er indleven og aktivitet i dem, med andre ord arbejde i dem som medlemmer til klubbens bedste. Jeg kan på ingen måde forestille mig, at klubbens bestyrelse ville/har spændt ben hvis forslagsstillerne rent faktisk foreslog aktivitet og udvikling og samtidig tilbød at medvirke til at gøre det nødvendige ....og det sikkert under den til enhver tid siddende bestyrelse.
Man behøver ikke at forlange at sidde i bestyrelsen eller endda forlange formandsposten for at kunne yde.

Klubben fortjener den bedste bestyrelse, men lad det være op til generalforsamlingen at beslutte sammensætningen uden uhyrlige forhåndskrav og barnligheder. Og i øvrigt et valg i henhold til klubbens vedtægter. Klubbens vedtægter skal vi værne om !

Forfatter Kenny (18. marts 2011, 16:30)
 


Sidst opdateret 11. maj 2014