Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

Multihulls Denmark er ikke ansvarlig for holdninger tilkendegivet under Forum.
Alle debattører er ansvarlige for egne indlæg.
Redaktionen kan til enhver tid fjerne indlæg uden varsel.


Raymarine C70 kortplotter

Min 5 år gamle Raymarine kortplotter var begyndt at miste billedet sidste år. Der var kun lodrette og vandrette streger på skærmen. Ved at banke på kortplotteren kom billedet igen, men problemet opstod med stigende hyppighed.

Afsøgning på nettet viser, at det er et kendt problem, men først for nyligt fandt jeg løsningen efter at have indstillet mig på at købe en ny. Kortplotteren er opbygget med 4 printkort, der er fastholdt med klips i periferien og 1 enkelt skrue mellem 2 af kortene. Kontakt mellem to af kortene sker ved at en ca. 5 cm lang multikontakt presses mod det næste kort, og her er problemet. Med tiden bliver der dårlig kontakt.

Problemet løses ved at demontere plotteren, skru ca 15 små skruer af bagsiden hvoraf 2 er gemt under klistermærker. Løft forside og glas af og løft forsigtigt printkort op uden at fjerne multistik på de tynde båndkabler. Sprøjt lidt fugtfortrænger på guldkontakten og saml igen - så kører plotteren som ny! Hele operationen tog et kvarter, og siden har der ikke været problemer.

Microsoft VBScript runtime error '800a0005'

Invalid procedure call or argument: 'ASC'

/_include/functions_global.asp, line 354