Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

Team Slam Denmarks aktiviteter i 2007

 

Mange har spurgt os: ”Hvor er Team ”SLAM” henne?” og ”Hvad har de egentlig lavet i 2007?”.

 

Team ”SLAM” har haft en travl kalender i 2007 og her kommer et lille resume over hvad Danmarks hurtigste sejlbåd har deltaget i af sejladser rundt om i europa i 2007.

1

Båd og besætning startede året med deres første store udfordring var iShares Cup i München på en sø, hvor der viste sig, at der ikke var meget vind, men i stedet for en masse tilskuere. Holdet fandt hurtigt ud af, at der sejles på MEGET små baner - som én sagde: ”Det er jo mindre baner end en optimist bane!”, noget som vi kun kan nikke genkendende til. En sejlads kunne tage sølle 15 minutter, og det er altså 2 gange rundt på banen, hvilket betyder, at der virkeligt skal arbejdes hårdt for at følge de professionelle teams.

 

 

Weekenden efter var det Fyn Rundt, hvor Team ”SLAM” var første båd i mål! Teamet nåede desværre ikke at lave en ny rekord p.g.a. manglende vind, dog var holdet kun en time fra rekorden, og det viste bådens og holdets muligheder og evner.

 

Den næste store aktivitet var iShares Cup i Marseille i Frankrig, hvor der var hård luft, hvilket passede holdet godt. Det blev også til en anden plads og en 3. plads i nogle af sejladserne, så stor fremgang at spore! Humøret var højt, men armene lange for med så korte baner og så hurtig en båd, så skulle der virkelig arbejdes for at holde den flyvende.

2

Inden båden skulle sejle aftenkapsejladser efter sommerferien i Skærbæk nåede teamet lige til Cowes i England for at sejle den 3. del af den store iShares Cup. Sejladsen var en del af Cowes Scandia Week med deltagelse af ca. 1.200 både - store som små. Endnu en gang lå teamet blandt profferne og kæmpede om placeringerne, og teamet kunne da også være meget tilfreds, da de samlet set slog det professionelle hold Team ABN AMRO.

 

 

Derefter gik turen tilbage til Lillebælt for at sejle en masse hjemlige sejladser. Team ”SLAM” formåede under Brandsø Rundt også at sætte ny rekord, som nu er på 1 time 19 min og 31 sek. for en Brandsø Rundt !!

 

 

Årets store iShares Cup afslutning foregik i Amsterdam. Forestil jer at lukke 8 katamaraner løs på en kanal i centrum af byen med højhuse omkring kanalen og masser af tilskuere. Det siger sig selv, at banen ikke er stor og at der var masser af aktion, 2 personer i vandet efter en kollision og 2 både, der var ved at vælte! Heldigvis var det ikke den overskrift Team ”SLAM” tog, men derimod teamets første sejer i serien. Det var en kæmpe forløsning for teamet endelig at kunne sætte alle profferne til dørs i en sejlads - det var fedt!

3

Teamet sluttede samlet som nummer 6 ud af i alt 10 forskellige deltagende hold i den Europæiske Grand Prix - et resultat som holdet er meget stolt af. Det viser bare, at hvis teamet har et godt sammenhold, så kan man komme langt selv mod verdens bedste proffer.


Sidst opdateret 11. november 2007