Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              Besøg på Quorning Boats 19. november 2011

Af Per Mørch

Formand Danske Flerskrogssejlere

Q. Quality

U: Unique design

O: Outstanding

R: Reliable

N: Nice

I: Intelligent

N: New Standards

G: Good-Looking

 

 

 

Lørdag den 19. november havde Danske Flerskorgssejlere inviteret sig på besøg på Quorning Boats værftet i Skærbæk.

Vi blev mødt af en smilende venlig Jens Quorning som er direktør i firmaet. 38 personer havde valgt at køre over til Skærbæk for at se de utroligt smukke og spændende trimaraner. Værftet bugnede af  både og man kunne snildt forestille sig det aktivitets niveau, der ville være en almindelig arbejdsdag når de 27 ansatte skulle være i gang med deres meget forskelligartede processer.

Jens fortalte levende og engageret om arbejdet, udviklingen og detailplanlægningen af bådene. Man fornemmede virkeligt, at der aldrig var en proces eller et materialevalg der ikke nøje blev vurderet og evalueret hele tiden. Man mærkede hvorledes Jenses dedikation, iderigdom og lyst til at gøre det bedste hele tiden gennemsyrede alt hvad han forklarede. En god medarbejder Martin Oslender, der selv gør sig godt på kapsejladsbanerne selvfølgelig i en Dragonfly, fulgte med rundt og udstrålede samme stolthed som Jens.

Vi så det nyeste skud på stammen Dragonfly 28 som med det samme har fået mega succes. Skønt en meter kortere er den så stor som storesøster 920 om læ. Super gode detaljer og en god pris gør den meget attraktiv!

Der stod en skøn Dragonfly 35, Wauv. Man var påbegyndt arbejdet på den allernyeste Dragonfly 32. Igen gennemtænkte detaljer og videreudvikling af det kendte gjorde,  at denne båd ville være næsten så rummelig som 35éren.

Man har nu selv fået en fræser, der kan fræse en Plugg ud fra en 3d computertegning og, når den kommer til at arbejde optimalt,  så vil tiden til processen fra tegning til færdig form blive væsentlig reduceret. Fantastisk.

Vi så rigger værkstedet, hvor alle master bliver samlet. Man vælger ikke billige løsninger men gode nytænkende løsninger til gavn og glæde for køberen af en Dragonfly. Tænk engang Kulfibermast som standard, et rør til en Dragonfly 28 vejer 29 kilo. Hele processen med at samle masten og riggen er udtænkt og forbedret igennem mange år og valg af produkter og metoder virker meget overbevisende!!

Der er en forfærdelig finanskrise i verden nu, så derfor kunne man som Flerskrogsentusiast på besøg på et Trimaran værft i lille Danmark være meget bekymret, men Jens gjorde os alle så glade da han fortalte at værftet siden september har fået 17 nye bestillinger på dejlige trimaraner. Det er godt nok fint.

Fyldt med næsegrus beundring, respekt og stolthed over at have oplevet dette dejlige besøg på Quorning Boats begav vi os ned i Skærbæk Havns klubhus og drak kaffe og talte om alt det dejlige vi havde set.

Stor tak til Jens og Quorning Boats for alt hvad de gør for os Flerskrogsejlere.

Stor tak til Anja & Kent og Helle & Steen der havde arrangeret dette supergode arrangement!!

 

                                                                          Venligste hilsner

                                                                          Per Mørch.

 


Sidst opdateret 23. november 2011