Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

Det gamle forum fortsættes her

America's Cup i katamaraner

Flerskrogssporten får nu uventet eksponering gennem verdens mest prestigefulde kapsejlads.

Den juridiske tvist mellem det forsvarende syndikat Alinghi og en af udfordrene, BMW Oracle, er faldet ud til en ægte "Show Down" afgørelse.

Det betyder, at der skal sejles en serie på bedst af tre mellem de to syndikater. Vinderen får retten til at afvikle den næste America's Cup på traditionel vis.

I følge The New Zealand Herald bliver sejladsen afviklet i katamaraner. Det var en lignende situation, der for mere end 20 år siden gav os den fantastiske Stars and Stripes katamaran.

Og som dengang kommer vi til at se konstruktioner af en anden verden som vil flytte grænserne for både-, sejl- og mastedesign. New Zealænderen Brad Butterworth, der sejler for Alinghi udtrykker det sådan:

"Nobody has ever seen boats of this sort that will be built for this regatta, they'll be something like the space shuttle. It will be unbelievable, it's worth waiting for."

Sejladsen vil give flerskrogsbådene massiv eksponering - Hurra for det! Det bliver spændende at se, hvor langt udviklingen er nået. Ligesom det bliver spændende at se, hvor og hvornår det går løs.

Det kan allerede blive til sommer i Valencia, selvom Alinghi vil gøre alt, hvad de kan for at få sejladsen rykket til juli 2009.

www.nzherald.co.nz/section/4/story.cfm?c_id=4&objectid=10499021

Forfatter Morten Brandt (22. marts 2008, 18:50)




Sidst opdateret 27. august 2010