Facebook      Multihulls Denmark         logo MDK hjemmeside                             

                                                                                                      

                                              

Det gamle forum fortsættes her

Målebrev for 10. gang

Jeg vil ikke diskutere hvilken regel skal vi bruge. Det blev besluttet at vi sejler efter Texel, og det er fint. Men gør vi nu det? Jeg har tænkt mig at købe et nyt sejl og vil derfor gerne tjekke, hvordan det vil ændre mit TR/TCF mål. På www.texelrating.com fandt jeg Easy Calculator, tastede alle tal ind, og resultatet var langt fra værdien på mit målebrev: TCF= 0,75 vs.: 0,94. Jeg kontaktede vores måler, Jørgen Hansen, med et simpelt spørgsmål: Hvorfor? Svaret var også meget simpelt: Sådan er det bare. Jeg gav ikke op, skrev igen, og igen og igen… Nu, efter et par uges korrespondance med flere breve frem og tilbage, ved jeg, at sådan er det bare, og at Easycalculator kan ikke bruges fordi det er easy (?). Hvis vi ikke kan bruge Easycalc. sejler vi så efter Texel?
Hvorfor skal det være så hemmeligt? Hvorfor kan vi ikke få tabellen med alle udregningsparametrene på vores hjemmeside, så alle kan regne ud hvad det ville koste at sy et nyt sejl, eller hvor meget man kan spare ved at hugge 2 m af masten?
Sådan en tabel kan man finde på andre landes hjemmesider (f.eks. Holland, Frankrig, Sverige…), sådan en tabel (faktisk er det en hele database med alle både!) har vi også for DH i DK.
Hvis vi i DK bruger flere parametre end dem der findes i Texel Rating, så kan jeg forestille mig, at alle brugere er interesserede i hvilke parametre og hvorfor – og det skal stå på hjemmesiden nemt tilgængeligt for alle. Det er jo ikke bare nysgerrighed. Hvis TCF for DF800 i Holland er 0,75 og i DK 0,95 så er man interesseret i at få det rigtige tal, men ny måling i udlandet er meget dyr. Derfor burde alle tal være nemt tilgængelige på nettet.
Det burde også være muligt at kunne, ved tilmelding til kapsejladsen, at angive den TR/TCF som svarer til de sejl man vil bruge. F.eks. hvis man ikke vil sejle med spinakker (fordi der kun er 2 om bord og det blæser af…), så skulle man kunne angive tal uden spinakker. Og hvis man vil sejle med Code0 så skal man ved tilmelding angive tal for det.
En åben for alle database/tabel med klart angivne regler for udregning af handicap vil også gøre det nemt for svenskere og alle andre mennesker at deltage i kapsejladser i DK.

Forfatter Mario (29. april 2010, 15:55)

Målebrev for 10. gang
» Re: Målebrev for 10. gang (Henrik Voldsgaard, 02-05-2010 13:09)
» Re: Målebrev for 10. gang (Kenny, 01-05-2010 23:18)



Sidst opdateret 27. august 2010